latinica  ћирилица
14/05/2016 |  09:46 ⇒ 09:51 | Аутор: СРНА

Требиње: Пијетао почео да носи јаја (ФОТО)

У домаћинству Ранка и Зоре Бољановић у требињском насељу Хрупјела пијетао је почео да носи јаја необичних облика, различите величине и боје.
Пијетао који носи јаја - Фото: СРНА
Пијетао који носи јајаФото: СРНА

Ранко Бољановић каже да је пијевца старог годину дана купио прије шест мјесеци у Љубињу и да је након неког времена примијетио да се чудно понаша.

"До пола дана је био женско, а други дио дана мушко", рекао је Бољановић, који додаје да је пијетао ујутро врло немиран и кокодаче као кокошка, а послијеподне кукуриче и шепури се по дворишту.

Он каже да су за прво пијетлово јаје мислили да је од коке, иако је било необичног, дугуљастог облика. Да пијевац није "право мушко" Ранко и његова супруга примијетили су када су видјели да лијеже у кокошије гнијездо.

"Видјели смо да лијеже у једно удубљење у кокошињцу. Када би легао удубљење би било празно, а када пијевац оде остане јаје", каже Ранко и наводи да пијетао јаја не носи често, те прође и по 10-15 дана док не снесе друго.

Бољановићи кажу да јаја немају жуманце, а приликом кувања бјеланца буду нормална.

"Не конзумирамо их у исхрани, док се не утврди о чему је ријеч", кажу Бољановићи. Ранко истиче да његов пијевац живи "модеран живот" и да га коке не интересују много, те да је већ постао атракција за цијели град, али се нада да му коке неће почети кукурикати.

 Необична јаја које је снио пијетао (Фото: Срна)