latinica  ћирилица
13/05/2016 |  11:46 ⇒ 11:46 | Аутор: Jutarnji list

Осам ствари које не би требало да гуглате

Постоје ствари које не бисте смјели да тражите на Гуглу. Било због тога што се ради о нечему заиста гадном, или због тога што неке странице не би требало да гледате на послу (поготово ако вам шеф сједи иза леђа).
Гугл  (архива) -
Гугл (архива)

Редит је направио списак Гугл претрага које треба да заобиђете. Ево шта се све налази на списку "не гуглати":

1. "Fournier"

НБА кошаркаш који игра за Орландо Магиц зове се "Evan Fournier", а његов надимак је "немојте никад гуглати". За то постоји јако добар разлог.

Његово презиме, које на француском значи "пекар", такође је назив за једну врсту гангрене која погађа гениталије. Ако укуцате на Гуглу његово име, највјероватније ћете угледати фотографије управо те болести. А то заиста не желите.

2. Крокодил

То је улични назив десоморфина, снажне дроге која се користи као замјена за херион. Ова дрога оставља страшне посљедице на људском тијелу, ране и пликове по кожи. Тај призор је, такође, нешто што не желите да видите.

3. Вашу омиљену храну

Тако ћете само да огладните. А ни то не желите.

4. "Mouth" ларва

Један корисник Редита је желио да гугла "moth larva" (ларва мољца). Међутим, погрешно је укуцао па је написао "Mouth ларва' (ларва у устима). Призор који је угледао као резултат своје претраге управо је оно што бисте и очекивали. И није нимало лијеп.

5. "Calculus Bridge"

Не, то није математички проблем. То је одвратни плак на зубима. То вам може скинути зубар, али тај призор уопште није лијеп.

6. Ваша и-мејл адреса

Може бити занимљиво (и застрашујуће) видјети шта сте све објавили на интернету. Реддитови корисници пријавили су разне спамове, продане рачуне, откривене лозинке и још пуно тога. Најсигурније је провјерити чега све има на интернету, а требало би да буде тајно. Чак и ако вам се не свиди оно што ћете наћи.

7. Харлеqуин ицхтхyосис

То је озбиљан генетички поремећај. Прије је ово застрашујуће обољење било смртоносно, али данас пацијенти ипак преживљавају уз пуно муке.

8. Ваши симптоми

Ако мислите да сте болесни, идите код доктора. Немојте тражити симптоме на интернету. То никада није добра идеја.