latinica  ћирилица
08/05/2016 |  19:11 | Аутор: Вечерње новости

Јачи пол слабо подноси прехладу

Студија у којој је учествовало 2.000 особа показала је да 79 одсто дама у тишини подноси болест и наставља са свакодневним задацима и обавезама, док се мушкарци на сав глас жале...
Имунитет - Фото: flickr.com
ИмунитетФото: flickr.com

Припаднице њежнијег пола су јаче од мушкараца када је у питању суочавање са болешћу. Британско истраживање је показало да жене лакше подносе грип и прехладе, мање зановијетају и кукају због болова, док супротан пол ту показује колико је слаб.

Студија у којој је учествовало 2.000 особа показала је да 79 одсто дама у тишини подноси болест и наставља са свакодневним задацима и обавезама, док се мушкарци на сав глас жале. Жене ће игнорисати прве симптоме прехладе или високу температуру, док ће се они понашати као да су им дани одбројани.

Због тога чак половина припадница љепшег пола не вјерује свом партнеру када тврди да је болестан, док 55 одсто испитаница сматра како они преувеличавају стање у којем се налазе. Свака пета дама чак оптужује мужа или дечка да прегласно кашље само да би привукао пажњу. С друге стране, 66 одсто мушкараца, колико год да им је лоше, одбиће да затражи помоћ љекара.