latinica  ћирилица
08/05/2016 |  16:36 | Аутор: БЕТА

Професор рјешавао једначине, путница мислила да је терориста

Професор економије на Универзитету у Пенсилванији доживио је непријатност на лету када је једна сапутница видјела његове компликоване математичке једначине и посумњала да се ради о терористи.
Авион - Фото: РТРС
АвионФото: РТРС

Компанија Американ ерлајнс потврдила је данас да је на линији Филаделфија - Сиракуза у четвртак једна жена изразила сумњу око професора Гида Менција.

Менцио је рекао да је рјешавао диференцијалну једначину поводом говора који је требало да одржи на једном факултету у Канади. Док је радио на једначини, жена поред њега је прослиједила биљешку стјуардеси, послије чега је авион кренуо назад ка излазу.

Жена је рекла да јој је лоше због болести да би летјела.

"Мислио сам да покушавају да открију да ли је та путница болесна. Умјесто тога, рекли су ми да се она забринула да сам терориста зато што сам писао чудне ствари на папиру", рекао је Менцио.

Менцио је тада објаснио шта је радио послије чега је авион убрзо полетио. Мада су се према њему понашали с поштовањем, професор каже да га брине што је одлагање полијетања могло да се ријеши кратким разговором или претрагом на интернету.

Портпарол авиокомпаније рекао је да је посада слиједила протокол који налаже бригу о болесном путнику, као и да се испитају спорни наводи. Он није навео шта је жена рекла, осим да је утврђено да није било кредибилно.