latinica  ћирилица
06/05/2016 |  15:44 | Аутор: СРНА

Бањалука: Промоција кампање "Евромеланома"

На бањалучком Тргу Крајине за понедјељак, 9. маја, заказана је јавна промоција кампање "Евромеланома" с циљем превенције и ране дијагнозе рака коже, прије свега, меланома, најмалигнијег карцинома у хуманој патологији.
Меланом (илустрација) -
Меланом (илустрација)

Код Робне куће "Боска" од 10.00 до 17.00 часова биће постављена два штанда са промотивним материјалом кампање, саопштено је из Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске.

У периоду од 11.00 до 14.00 часова биће постављене двије мреже за бадминтон гдје је предвиђено учешће дјеце једног од нижих разреда Основне школе "Иво Андрић" у игрању бадминтона те цртању плаката о теми "Како замишљамо озонски омотач?".

Кампања ће бити настављена у Клиници за кожне и полне болести УКЦ-а од 10. до 13. маја у кабинету за дермоскопију, гдје ће љекари у двије смјене организовати бесплатне прегледе за грађане, а с циљем подизања свијести о начинима превенције рака коже и могућношћу превентивног дермоскопског прегледа.

У свим градовима Српске и БиХ кампања "Евромеланома" биће одржана од 9. до 13. маја. У кампањи ће учествовати више од 35 јавних здравствених установа у БиХ, те више од 70 дерматолога запослених у јавним и приватним здравственим институцијама БиХ.

Организатори кампање су Европска дерматовенеролошка асоцијација, Свјетска здравстевана академија, Европска дерматоонколошка асоцијација, Европска Евромеланома организација, те Удружење за превенцију и борбу против рака коже, меланома у БиХ.