latinica  ћирилица
04/05/2016 |  14:09 ⇒ 17/03/2017 | 09:00 | Аутор: РТРС

Ђурђевдански фестивал- украс Републике Српске!

Стигао нам најљепши мјесец у години, мјесец у којем уз природу оживи и Бањалука од дјечјих осмијеха, њихове пјесме и игре!
Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме Бања Лука 2016. - Фото: РТРС
Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме Бања Лука 2016.Фото: РТРС

Ове године нам је Бранко Ћопић на наш и ваш фестивал послао свога мачка Тошу, легендарну љенчугу и прзницу и његовог вјерног душманина, нарогушеног пса Жућу. Они ће са чича Тришом да нас воде кроз Фестивал.

Деветнаесторо малишана и ђурђевданских звјездица из Босне и Херцеговине односно Републике Српске, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Италије и Русије пјева шеснаест пјесама, нових дјечјих хитова свима који буду дошли у Дворану "Борик" да их бодре! Док се они марљиво спремају за Фестивал и увјежбавају своје пјесме, ми већ навијамо за њих и једва чекамо овогодишњи фестивал да из свег гласа запјевамо!

23. Међународни фестивал дјечје пјесме биће одржан 13. маја у Спортској дворани "Борик".

У ревијалном програму наступају: Јелена Томашевић, Марко Бошњак и прошлогодишња побједница фестивала, Дарија Врачевић.

Такмичарски дио Фестивала почиње у 20 часова, а пред почетак Фестивала, у 18.30 часова Редакција Фестивала припремила је мало "загријавање", тачније ревија дјечијег стваралаштва на којој наступају дјеца из дјечијег хора "Врапчићи", КУД "Свети Сава", Плесног студија "Сити Џез", Балетног клуба "Алегро", Плесног клуба "Хабанера", плесног клуба "Макси Стил Кидс", Сергеј Пајић, Анђела Пеулић, Мултивитамин бенда, Магдалена Рогић, Дјечијег збора "Кикићи" из Загреба.

И ове године РТРС се одлучио да сав приход од улазница иде у хуманитарне сврхе, и то ЈЗУ Болници Источно Сарајево – Одјељењу гинекологије и породилишта а карте се могу купити по симболичној цијени од једне марке.

Улазнице можете купити на пријавници РТВ Дома РТРС (Трг Републике Српске 9, Бањалука) и у билетарницама СД "Борик".

Генерални спонзор Ђурђевданског фестивала је Hypo Alpe Adria Banka, Пријатељ фестивала је m:tel, покровитељ: Град Бањалука, подршка фестивалу: Министарство породице, омладине и спорта, Лино и Тропик, званични превозник фестивла је Аутопревоз, спонзор награда: АМУС, а медијски покровитељи: Глас Српске, ЕуроБлиц, Прес РС, Мертромедиа, Радио Телевизија Источно Сарајево, Радио Требиње и Контакт радио.

Позивамо сву дјецу и све оне који се у срцу осјећају дјеца на гарантовано најбољу забаву у мају!