latinica  ћирилица
28/04/2016 |  09:47 ⇒ 09:52 | Аутор: 24sata.hr

Животињско царство: На овим острвима владају дивље звијери (ВИДЕО)

Острво змија налази се недалеко од обале Бразила, а толико је опасно да је чак и бразилска војска строго забранила прилазак овом подручју. На сваком квадратном метру једна је отровница.
Животињско царство: На овим острвима владају дивље звијери - Фото: Screenshot/YouTube
Животињско царство: На овим острвима владају дивље звијериФото: Screenshot/YouTube

Иако је Острво змија најпознатије острво којим "влада" једна животињска врста, оно нипошто није једино "животињско острво". Свиње, зечеви, туљани и ракови само су неке од животиња које су одабрале своја копнена царства, с тим да би многа од њих било пуно пријатније посјетити од оног на којем су контролу преузеле змије.

Само да знате, Острво змија се налази недалеко од обале Бразила, а толико је опасно да му је чак и бразилска војска строго забранила прилазак. Наиме, на њему се налази највише отровница на једном мјесту, те се процијењује да је на сваком квадратном метру по једна.

Али не морате до Јужне Африке како би посјетили острво животиња. Доносимо још неке од омиљених "животињских острва" широм свијета:

Острво мачака (Тасхиројима, Јапан)

Некада је на овом острву било око 1000 људи, док их је данас једва стотињак. Међутим, број мачака незаустављиво расте. За разлику од змија, мачке у једнакој мјери воле мјештани као и туристи који им долазе у посјету и брину се за њих, а острво посједује чак и грађевине у облику мачака.

Острво зечева (Ōкуносхима, Јапан)

Некада је ово острво служило као тајна творница бојних отрова, те се на њему производило смртоносно и илегално оружје за Други свјетски рат. Али данас је острво дом за хиљаде зечева, за које се не зна како су тачно тамо завршили, иако неки вјерују да је ријеч о потомцима животиња које су се користиле у експериментима смртоносне творнице, које су пуштене на слободу након предаје Јапана у рату.

Острво туљана (Фалсе Беј), Јужноафричка Република

Недалеко од обале Кејптауна, налази се острво које служи као својеврсни бордел за туљане, тј. представља њихово главно мјесто за узгој и разможавање. Иако бисте можда радо посјетили овај рај за туљане, знајте да је он окружен "смртоносним прстеном", тачније ловиштем на којем "оперишу" велике бијеле псине, које напето ичекују да неки приглупи туљан залута и крене у њиховом смјеру. Зато је острво туљана, као и оно које припада змијама, најбоље избјегавати.