23/04/2016 | 14:21 ⇒ 14:26 | Аутор: ТАНЈУГ
За Ускрс у Француској је поједено око 15.000 тона чоколаде
Французи су за Ускрс појели између 13 и 15 хиљада тона чоколаде у облику јајета, зеца и звона, што је петина укупне количине чоколаде која се поједе током једне године, објављено је на Планетоскопу, порталу за статистику на свјетском нивоу.
Французи су за Ускрс појели између 13 и 15 хиљада тона чоколаде у облику јајета, зеца и звона, што је петина укупне количине чоколаде која се поједе током једне године, објављено је на Планетоскопу, порталу за статистику на свјетском нивоу.
По количини поједене чоколаде у Европи, Француска се налази на седмом мјесту, иза Њемачке, Аустрије и Велике Британије...
Готово 70 одсто становништва у тој земљи за чоколаду одваја више од 300 евра мјесечно.
Према истом извору, Французи у просјеку, дневно поједу пет грама чоколаде на коју мјесечно, у просјеку, троше 110 евра.
Током једне године Французи поједу између шест и седам килограма чоколаде.