latinica  ћирилица
04/04/2016 |  21:23 | Аутор: Блиц

Болница у којој се пацијенти најбрже опорављају (ВИДЕО)

Болница Јуравински у канадском Онтарију дозвољава кућним љубимцима да долазе у посјету својим тешко болесним газдама.
Болница Јуравински у Онтарију дозвољава кућним љубимцима да долазе у посјету - Фото: Facebook
Болница Јуравински у Онтарију дозвољава кућним љубимцима да долазе у посјетуФото: Facebook

Ова болница је усвојила посебан програм под називом "Захаријев лавеж за оздрављење" који је установила Дона Џенкинс, какон што је њен 25-годишњи сестрић уз помоћ свог љубимца водио тешку борбу с Хочкинс лимфомом.

"Док је Захари недјељама лежао у болничком кревету након што је био подвргнут третману трансплатације матичних ћелија, молио је надлежне да му дозволе да види свог пса Чејсија. Прокријумчарили смо Чејсија у болницу и то је имало невјероватан утицај на Захаријево расположење. Када је Захари схватио да неће успјети да побиједи болест, натјерао ме је да му обећам да ћу у будућности успјети у томе да буде дозвољено да пацијенте обилазе њихови љубимци. Наша прва званична дозвољена посјета љубимца пацијенту, десила се 15. септембра 2015. године", испричала је Џенкинс.

"Знамо да ће то што смо омогућили пацијенту да види свог љубимца утицати на побољшање његових виталних функција, депресију и на осјећај усамљености. Помоћи ће и у комуникацији, као што ће бити и добар подсјетник шта га чека кад дође кући и чему може да се радује", закључује Дона Џенкинс.

Посјете су дозвољене једном недјељно и обично трају сат времена. Прије него што дозволе љубимцима да уђу у болничку собу, они буду добро очишћени и држе их даље од осталих пацијената.