latinica  ћирилица
26/02/2016 |  17:06 | Аутор: Агенције

Шест начина да покренете мождане вијуге

Познати водитељ интерактивне серије "Brain games" Џејсон Силва, недавно је открио технике које побољшавају рад мозга.
Мозак - Фото: илустрација
МозакФото: илустрација

ВЈЕРУЈТЕ У СЕБЕ

Најбољи начин да будете продуктивнији је да размишљате позитивно и да вјерујете у своје способности, јер на овај начин повећавате и своје самопоуздање.

У тренутку потпуне тишине покушајте да визуелизујете позитивне мисле у својој глави и да се у потпуности препустите лијепим мислима.

ПРОМЈЕНИТЕ СВОЈУ РУТИНУ

Људски мозак има навику да често улази у разне рутине у намјери да троши мање енергије. Проблем лежи у чињеници да наш мозак на тај начин улази у својеврсну колотечину и није способан да обавља своје функције у потпуности. Једна од ствари која поправља мождане функције су нова искуства. Промјените своје уобичајне рутине, научите нови језик или нађите неки хоби који ће окупирати ваше мисли.

БУДИТЕ ФИЗИЧКИ АКТИВНИ

Свака аеробна активност ће помоћи вашем мозгу. Једно од најбољих оружја за отклањање анксиозности је двадесетоминутно аеробно вјежбање. Повећавање срчаног пулса током физичке активности користиће и здрављу вашег мозга, прије свега у сегменту креативности.

БИТНО ЈЕ ОНО ШТА ЈЕДЕТЕ

Здравље мозга и стомака су повезане ствари, па је зато од велике важности шта и како једете. Промјените животни стил, будите активни, правилно се храните, а највише користи од тих промјена имаће управо ваш мозак.

ДИШИТЕ

Дубоко дисање може да вам помогне да смирите ваше стање панике, одагнате стрес и друге непријатности, па самим тим да промјените стање свести и перцепције. Када год се осјећате нелагодно, дишите дубоко неко вријеме и убрзо ћете примјетити невјероватну промјену.

МУДРО КОРИСТИТЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

У свијету модерне технологије, можда је тешко донијети одлуку шта је корисно за вас, а шта није. Зато морате да будете проницљиви и да сами филтрирате информације које добијате. Фокусирајте се на информације којима ћете унаприједити своју креативност и проширити своја интересовања.