latinica  ћирилица
08/02/2016 |  09:24 | Аутор: Независне

Пет природних лијекова против високог нивоа триглицерида

Висок ниво триглицерида у крви може изазвати озбиљне здравствене проблеме, а ово су природни начини поправљајна крвне слике...
Бијели лук - Фото: Screenshot/YouTube
Бијели лукФото: Screenshot/YouTube

Оптималан ниво триглициреда је неопходан за нормално функционисање организма, а уколико је ниво повишен, већи је ризик од многих здравствених проблема, као што су кардиоваскуларна обољења или мождани удар.

Бијели лук

Ово је један од најефикаснијих лијекова за смањење нивоа триглицерида. Најбоље је да га једете у свјежем стању, 2-3 чена на празан стомак.

Јабуково сирће

За регулисање нивоа триглицерида и холестерола такође је ефикасно и јабуково сирће. Препоручује се да два пута на дан узимате чашу воде у којој је размућена кашичица јабуковог сирћета, а по жељи можете додати и мало меда.

Сјеме коријандера

Ово је један од традиционалних лијекова против повишених триглицерида. У шољу воде ставите 1-2 кашичице коријандера, прокувајте, проциједите и оставите да се охлади. Пијте овај напитак једном или два пута на дан.

Кајенски бибер

Поред тога што јелима даје пикантну ноту, кајенски бибер је природни лијек за снижавање триглицерида и холестерола. Додајте 1/2 до једне кашичице бибера шољи вруће воде и пијте два пута дневно.

Цимет

Овај популаран зачин је права ризница љековитих састојака. Зато обогатите своје оброке циметом и искористите његову моћ у регулисању нивоа триглицерида.

Прије примјене природних лијекова обавезно консултујте свог љекара.