latinica  ћирилица
16/01/2016 |  18:13 | Аутор: БЕТА

И бог носи „Праду“?! (ВИДЕО)

Стаклена црква у облику Пепељугине ципеле изграђена је на Тајвану како би привукла више вјерница, преноси британска телевизијска мрежа Би-Би-Си.
Помолимо се за нове ципеле... (Фото: GEN) -
Помолимо се за нове ципеле... (Фото: GEN)

Необична црква на југозападној обали земље, у окрогу Џеији, резултат је новог приступа цркве на Тајвану која жели да привуче више жена вјерника.

Грађевина је висока 16 метара и сазидана је од 320 панела плавог стакла. Изградња је коштала више од 600.000 долара.

Иако је отварање заказано за 8. фебруар, на кинеску Нову годину, црква у облику ципеле већ привлачи велику пажњу туриста.

„Вјерујемо да ће оваква грађевина привући и туристе. Када црква буде готова дизајнираћемо преко стотину предмета намијењених женама“, изјавио је портпарол локалне туристичке организације Зенг Ронгфенг.

Званичници наводе да је изградња цркве посвећена локалној дјевојци по имену Ванг којој су љекари 1960. године због болести морали да ампутирају оба стопала. Након тога Ванг је прекинула контакт са спољним свијетом и остатак живота је провела у цркви.

Локални званучници на Тајвану не бирају средства за привлачење већег броја туриста, наводи Би-Би-Си. Из туристичке организације на југозападној обали већ су најавили изградњу првог забавног парка за одрасле.

Парк ће носити назив „Романтични булевар“ и биће обогаћен еротским скулптурама и другим садржајима за забаву одраслих.

Ипак, нису сви одушевљени идејом еротског парка, а посебно не централна туристичка организација Тајвана која се брине да ће парк нашкодити репутацији државе.

 „Туризам је посао, а не едукација или религија“, одговарају из приобалског региона на критике Тајпеја.