latinica  ћирилица
07/01/2016 |  17:04 ⇒ 18:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Да се не би досађивао, 95-годишњак основао џез бенд

Британац Едвард Харди свира клавир од када зна за себе, а будући да му је 95 година то значи да музицира готово читав један вијек.
Са члановима старог бенда у новој групи (слијева): Рон Фостер, Џет Џексон, Дејвид Пејн, Сем Кинсела, Грег Кордез, Бети Харди и Едвард Харди (Фото: SWNS) -
Са члановима старог бенда у новој групи (слијева): Рон Фостер, Џет Џексон, Дејвид Пејн, Сем Кинсела, Грег Кордез, Бети Харди и Едвард Харди (Фото: SWNS)

Да би прекратио досаду у старачком дому у Сомерсету, овај ветеран из Другог свјетског рата је одлучио да постави оглас у ком тражи музичаре спремне да с њим оформе џез бенд.

На своје велико изненађење, његов позив је наишао на огромно интересовање: јавило му се више од 80 љубитеља џеза, међу којима и неколицина чланова састава с којим је свирао прије 35 година.

Старац, који већ годинама пати од депресије и показује ране симптоме Алцхајмера, не скрива одушевљење.

"Чим почнем да свирам, осјећам се млађим, полетнијим. А када свирам у групи са другим музичарима осјећај је још љепши", казао је за Хафингтон пост.

И љекари су потврдили благотворно дејство свирања, посебно клавира, на памћење.

Времешни пијаниста се више на плаши за своју будућност - већ је заказао неколико концерата који ће бити одржани током 2016. у старачком дому.