latinica  ћирилица
31/12/2015 |  08:07 | Аутор: Независне

Добробити аргановог уља за његу лица

Иако је познатије као средство за његу косе, арганово уље има далеко веће предности за његу лица. Оно савршено чисти, тонира и спрјечава старење коже.
Арганово уље (Фото: илустрација) -
Арганово уље (Фото: илустрација)

Вијековима уназад берберске жене из Марока су користиле уље аргановог дрвета да би одржале кожу здравом и младом. Ово густо уље златне боје због фантастичних састојака називају и еликсиром младости.

Хранљиви састојци

Арганово уље садржи антиоксиданте, витамин Е и есенцијалне масне киселине. Ова намирница одлично штити и храни кожу.

Хидрантност

Арганово уље ће хидрирати и најсувљу кожу. Поред тога, оно ће је и заштитити од слободних радикала и других штетних ефеката из спољашње средине. Наравно, важно је да пронађете 100 одсто чисто арганово уље.

Додатно не масти кожу

Ово уље могу користити особе са масном и комбинованом кожом јер арганово уље контролише продукцију уља. Ако вашој кожи не пружате нимало уља, можете изазвати контра ефекат јер онда се може јавити претјерана производња уља. У супротном, ако ваша кожа добија довољну количину уља, она ће балансирати природну производњу.

Не запушава поре

Многе особе се плаше да аплицирају уље на лице баш због машћења и зачепљивања пора, али то је погрешно. Као што смо рекли, арганово уље балансира природну производњу уља, а самим тим помаже у борби са акнама и ситним несавршеностима. Осим тога, ово уље је посебно њежно и могу га користити људи који болују од екцема, псоријазе или црвенила.

Спрјечава старење коже

Поред свих набројаних предности, арганово уље се може користити као анти-аге серум. Ово хранљиво уље посједује богат садржај антиоксиданата, тако да одлично штити еластичност ваше коже.

Може се користити дању и ноћу

Арганово уље је довољно лагано и њежно тако да га можете користити за дневну хидратацију коже, али и као третман за вечерњу његу лица.