latinica  ћирилица
23/12/2015 |  10:36 | Аутор: Глас Српске

Лансирана нова придружена апликација

Viber, једна од водећих глобалних апликација за размјену порука, данас је лансирао нову придружену апликацију под називом Viber Wink, која омогућава корисницима да шаљу фотографије или кратак видео – које нестају чим буду виђене само једном од стране прималаца.

Како Wink функционише

Бесплатан за преузимање са вашег App Store-а, Viber Wink вам дозвољава да начините фотографију или снимите кратак видео у трајању до 10 секунди. Ако пожелите, можете додати и текст на вашу фотографију. Wink вам затим даје могућност да подесите тајмер тако да ће ваша порука бити избрисана за 1, 3, 7 или 10 секунди пошто је прималац буде прегледао. (Можете изабрати и да не користите функцију темпираног брисања материјала, у ком случају ће бити прослијеђен као обична фотографија или видео.) Пошаљите такву фотографију или видео било коме од ваших контаката на Viberу. Порука ће се појавити у вашој стандардној Viber преписци и може бити виђена једном од стране ваших саговорника – чак и ако они немају Viber Wink апликацију. Једном када порука буде виђена, биће избрисана по задатом временском ограничењу.

"Јасно нам је да наши корисници захтјевају више контроле над својим порукама," напомиње Офир Ејал, директор Одјељења за производе у Viberу. "Добар примјер тога је недавно понуђена функција за "брисање порука", која вам омогућава да бришете поруке на даљину – чак и послије њиховог слања. Wink је још један примјер пружања могућности контроле нашим корисницима, али на забаван начин. Заправо, ми се надамо да ће Wink охрабрити кориснике да још више размјењују садржај тиме што им омогућавамо да бирају како желе да њихове фотографије и видео материјали буду примљени – нарочито они које описују моменте за које не бисте вољели да остану у трајном сјећању!"

Од данас, Wink можете преузети и користити бесплатно на iPhone®, Android™ уређајима. Да би функционисао, Wink захтева да посjедујете Viber верзију 5.7, која је такође на вашем располагању од данас. Viber v5.7 нуди обогаћене функције Групног чета, међу којима се налази могућност да примате детаљне информације о томе који од ваших пријатеља је примио и прегледао вашу поруку.