latinica  ћирилица
07/12/2015 |  11:53 | Аутор: Б92

Он је нови рекордер? "Нисам много попио, можда двије литре ракије и десетак пива"

Лајош Фаркаш из Јагодњака, кога зову Брца, попио је двије литре ракије и десетак пива у току свињокоља. Како је признао, ово му није најгоре пијанство до сада.
Алкотест - Фото: илустрација
АлкотестФото: илустрација

Лајош је признао да мора да пије, јер на тај начин остаје сконцетрисан на посао. Полиција му је измерила 5,32 промила алкохола у крви. Мада Лајошу и даље није јасно зашто се полиција баш на њега “окомила“ и зашто му нису допустили да вози.

“Ма, ништа није било, као што се ни сада не осећам мамурно. Не могу рећи ни да сам нешто пуно попио, не знам одакле тако висок резултат приликом дувања“, казао је Лајош, преноси хрватски портал “24сата“.

Он је објаснио да је попио литар ракије, али није сигуран можда “и две-три литре“ и да је све то “зацементирао“ са десет пива.

“После свињокоља сјео сам на бицикл и отишао у кафић у селу. Тамо сам попио још неколико пића. Нисам ни почео да обрћем педале, кад ето полиције. Не могу да се жалим на њих. Пружили су ми кревет да се наспавам и отрезним и још су ми рекли да ћу бити кажњен. Мораћу велики новац да платим због своје опуштености“, закључује Лајош.

Полиција тврди да ово није први пут и да су га и пре заустављали у пијаном стању.

24сата/Б92