latinica  ћирилица
11/11/2015 |  10:46 ⇒ 10:50 | Аутор: Б92

Искористите моћи љековитих јабука

Искористите моћи љековитих јабука и елиминишите токсине из организма - препородићете цијело тијело.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Чишћење организма помоћу јабука је потребно извести прије свега због лошег начина исхране чиме стварамо огромне количине штетних наслага у пробавном систему које се тако даље шире и апсорбују у организам. Састојци јабуке, а прије свега пектин ће бити одличан савезник у чишћењу организма.

Ево како спровести дан чишћења с јабуком

За доручак чим устанете попијете чашу природног сока од јабуке без додатка шећера у који ћете додати сок од пола свјеже исцијеђеног лимуна. Најбоље би било да сок направите сами помоћу соковника од свјежих и органски узгојених јабука. У недостаку можете користити и куповни сок ако се ради о 100 одсто природном соку без додатака. Сок се пије млак и на гутљаје, а не одједном.

Након 2-3 сата тога поједите двије целе јабуке с кором.

У вријеме ручка попијте чај направљен од јабукове коре уз додатак две кашичицемеда.

Након 1-2 сата тога опет поједите 2-4 цене јабуке с кором.

У поподневним часовима попијте поново чашу природног сока од јабуке.

За вечеру поједете тањир топле каше од јабука (изрендане јабуке без коре) уз додатак 2 кашичице меда.

Тиме се завршава ваш дан чишћења пробавног система и црева али и цијелог организма. За вријеме дана чишћења не би требало да једете другу врсту хране или пића осим наведене. Јабуке су вероватно једна од најлакше сварљивих врста хране уопште. Ако будете редовно проводили дан чишћења пре свега ћете опоравити своју пробаву и регулисати столицу.

Ова метода се препоручује свим људима ма колико били здрави јер пружа потребну регенерацију и чишћење црева, крви и цијелог организма. Метода с јабукама корисна је и код проблема с гихтом, реумом, артритисом, код проблема и обољења јетре и бубрега, код закрчења крвних судова, за чишћење крви и масноћа у њој као и код третирања екцема. Метода с јабукама позитивно ће утицати на ваш нервни систем, а што је посебно занимљиво у новије вријеме, на убразање метаболизма и губитак вишка килограма.

Ако се метода примјењује једном мјесечно она има превентивни и дезинфекцијски карактер, а пожељно је за боље резултате чешће примењивати ову методу, на пример сваких 7-10 дана, односно по потреби. Важно је напоменути да када будете конзумирали јабуке потребно је да их што више и боље сажваћите. Нека ово не буде и једино коришћење јабука за ваше здравље. Све наведене и многе друге здравствене благодети можете имати редовним конзумирањем јабука која би морала бити знатно већа од једне јабуке на дан. Било би пожељно да јабуке које користите буду органске и без штетних хемикалија.