latinica  ћирилица
11/10/2015 |  19:57 | Аутор: РТРС

Пораз Србије на опроштају од квалификација за ЕП

Иза фудбалске репрезентације Србије још су једне резултатски неуспјешне квалификације.
Србија - Португалија  (Фото:StarSport) -
Србија - Португалија (Фото:StarSport)

Пред почетак такмичења за Европско првенство у Француској наредне године, сви су видјели Португал и Србију као главне фаворите за директан пласман, али српска репрезентација је потпуно подбацила.

Инцидент на утакмици са Албанијом у Београду скупо је коштао Орлове, а пресудила су и два пораза од репрезентације Данске, која ће до Француске покушати да дође кроз бараж.

У самој завршници квалификација Србија је показала да има квалитет, да може одиграти добру утакмицу. Највише су показали Орлови на неугодном гостовању Албанији када су у 9.колу побиједили са 2:0.

Завршили су квалификације још једним поразом, овај пут од Португала на Партизановом стадиону.

Иако су Португалци дошли без Роналда,то им није сметало да остваре побједу. Повели су Португалци већ у петом минуту када је акцију почео Дани, а завршио је Нани.

Србија је након тога преузела контролу утакмица,тражила изједначење, али Португалци су одолијевали .Српски фудбалери су у 65.минуту извели лијепу акцију, а завршена је поготком Зорана Тошића за 1:1. Неколико минута касније прилику за потпуни проекрет имао је Александр Митровић, али Руи Патрисијо је одлично одбранио. У 78.минуту Португал је стигао до 1:2 ,а гол на себи својствен начин постигао је Жоао Мутињо.

Након тога услиједили су нови проблеми за Србију. Прво је црвени картон зарадио Александар Коларев када је већ био ван игре, а онда је поцрвенио и Немања Матић.

Тешка завршница квалификација која поручује да су многе промјене у српском националном тиму. Нови почетак Србија имаће у септембру наредне године када почињу квалификације за Свјетско првенство у Русији.