latinica  ћирилица
11/10/2015 |  10:54 | Аутор: РТС

ЕУРО 2016: Србија - Португалија, пренос РТРС од 17.50

Србија је одавно изгубила све шансе да се нађе на Европском првенству у Француској, Португалија је убједљиво прва у квалификационој групи И. "Орлови" желе и трећу узастопну побједу у квалификацијама, Португалци испробавају нове снаге. Директан пренос је на РТРС-а од 17.50 часова.
ЕУРО 2016: Србија - Португалија - Фото: РТС
ЕУРО 2016: Србија - ПортугалијаФото: РТС

Са помијешаним осјећањима очекујемо посљедњи квалификациони меч Србије за Европско првенство наредне године у Француској. Све лађе ка Галији одавно су отпловиле, али побједа у Елбасану над Албанијом као да је поново покренула интересовање за репрезентативни фудбал.

Нису изабраници Радослава Ћурчића у дуелу са Албанцима приказали маестралну игру. Напротив, поново је то дјеловало траљаво и помало неорганизовано, али побједа је стигла у завршници меча.

И то друга везана побједа у квалификацијама. Када би "орлови" савладали и Португалију, која је већ обезбиједила пласман на Европски шампионат, поново би се родила нада да фудбалери, попут многих других спортиста, коначно могу да обрадују нацију, у неком сљедећем циклусу...

Селектор Португалије већ је најваио да не долази у Србију са најјачим саставом, па љубитељи фудбала тако неће имати прилику да виде једног од најбољих фудбалера свијета Кристијана Роналда.

У тиму Србије вјероватно неће бити Ивановића и Матића, који су се повриједили у Елбасану, али Ћурчић ће имати прилику да испроба неколико играча који у овом циклусу нису добијали значајнију минутажу.

Директан пренос утакмице можете пратити на РТРС-у од 17.50 часова.