latinica  ћирилица
08/10/2015 |  08:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Мирков: Можда се утакмица Албанија-Србија и не одигра

Комесар за безбједност Фудбалског савеза Србије Миливој Мирков, не искључује могућност да се утакмица против Албаније у Елбасану и не одигра уколико буде угрожена безбједност српског државног тима.
Каменован аутобус - Фото: B92
Каменован аутобусФото: B92

Аутобус са репрезентативцима Србије каменован је у Тирани на путу од аеродрома до хотела Шератон, гдје су се касније смјестили.

"На једној дионици бачено је неколико каменица и сломљено је бочно стакло иза возача. Одмах је реаговало наше обезбјеђење, као и албанска полиција, тако да смо безбједно стигли до хотела. Сви смо забринути због инцидента и разматрамо ситуацију да не дође до новог. Тражили смо додатне гаранције и у зависности од дешавања предузећемо одговарајуће мјере", изјавио је Мирков за РТС из Тиране.

Он је додао да сви улажу велике напоре како би се спријечио евентуални нови хулигански испад албанских навијача, прије свега у четвртак, на дан утакмице, када српски фудбалери крећу из Тиране у око 50 километара удаљени Елбасан.

"Уколико процијенимо да је на било који начин угрожена безбједност наше репрезентације могуће је да се утакмица и не одигра", поручио је Мирков.

Потпредсједник ФСС Саво Милошевић,  навео је да су фудбалери у први мах били шокирани инцидентом, али да је ситуација брзо била под контролом и да играчи нису испољили ни страх ни нервозу.

"Ово свакако неће утицати на наше фудбалере, инцидент је чак изазвао додатну жељу за побједом. Могао би да помогне нашој репрезентацији у мотивационом смислу, да играчи изађу на терен још чвршће ријешени да остваре успјех. Углавном смо фокусирани да останемо мирни, да не испровоцирамо албанске навијаче и да се усредсредимо искључиво на фудбал. За сутра је планирана шетња у близини хотела, али ће бити тешко да се тако нешто обезбиједи, видјећемо да ли је уопште могуће", рекао је Милошевић.

Тренинзи фудбалера Србије су отказани, а екипа креће из Тиране у Елбасан неколико сати прије почетка утакмице.

ФСС је о инциденту албанских хулигана у Тирани већ обавијестио надлежне званичнике у Европској фудбалској унији.

Квалификациона утакмица за првенство Европе између Албаније и Србије биће данас играна у Елбасану , од 20.45 часова.