latinica  ћирилица
16/09/2015 |  09:04 | Аутор: Агенције

Уринарна инфекција може да се лијечи природним антибиотиком

Досадне и болне уринарне инфекције најчешће изазива бактерија ешерихија коли. Поред медикамената поменуте инфекције ефектно могу да се лијече и природним лијековима.
Лимун и мед (Фото: Gulliver/Thinkstock) -
Лимун и мед (Фото: Gulliver/Thinkstock)

Љековито биље ефикасно може да помогне кад вас муче болне уринарне инфекције, кад стално осјећате потребу да мокрите, кад осјећате бол у доњем дијелу стомака и кад вам притисак прави проблем док ходате. Поменуте тегобе најчешће изазива бактерија ешерихија коли.

Како бисте ријешили поменуте проблеме и како би уринарна инфекција била излијечена без употребе лијекова, предлажемо вам провјерени природни лијек. Неки природни антибиотици одлично ће вам помоћи у превазилажењу проблема.

Како се припрема природни антибиотик

Антибактеријска и антивирусна дејства доле наведених састојака ефикасно уништавају најупорније бактерије ешерихије коли.

Потребни састојци:

250 г коријена першуна
250 г лимуна са кором
250 г меда
2 дцл маслиновог уља

Припрема:

Коријен першуна и лимун са кором треба ситно исјецкати, а затим све састојке, укључујући мед и маслиново уље, сједнити у блендеру.
Кашасту масу коју треба чувати у фрижидеру. Ујутро, прије доручка и кафе, појести једну кафену кашичицу. Кад појете садржај теглице, требало би да је бактерија нестала из вашег уринарног тракта.

Мед за овај рецепт набавите код провјереног пчелара. Лимун прије употребе држите у хладној води помијешаној са содом бикарбоом сат времена – на тај начин ће се уништити пестициди који су нанијети прскањем лимуна док је још био на стаблу.