latinica  ћирилица
11/09/2015 |  10:15 | Аутор: СРНА

Центру за дојку УКЦ додијељен сертификат међународне асоцијације

Асоцијација центара за дојку додијелила је Сертификат о чланству Центру за дојку Клинике за онкологију Универзитетског клиничког центра Републике Српске, као организационој јединици која испуњава актуелне критеријуме у дијагностици и третману ове болести.
Центру за дојку УКЦ додијељен сертификат - Фото: СРНА
Центру за дојку УКЦ додијељен сертификатФото: СРНА

"То сврстава Универзитетски клинички центар Републике Српске међу референтне установе у Српској и БиХ за пружање квалитетног и савременог приступа у третману карцинома дојке", саопштено је из ове здравствене установе.

Асоцијација центара за дојку прва је међународна мрежа организационих јединица посвећених искључиво дијагностици и третману карцинома дојке.

Ријеч је о пројекту Европске онколошке школе, који је покренут с циљем промовисања квалитетнијег приступа и унапређења третмана обољелих пацијенткиња од карцинома дојке у Европи и широм свијета.

Организација посебних јединица које се баве дијагностиком и лијечењем карцинома дојке препоручена је од Европског удружења мастолога, Удружења жена обољелих од карцинома дојке и Европског парламента.

Центри за дојку који су чланови Асоцијације испуњавају критеријуме у вези са дијагностиком и третманом карцинома дојке из мултидисциплинарних области.

Прописани критеријуми односе се на пружање адекватних услуга из области радиологије, онколошке хирургије, патологије, медицинске онкологије, радиотерапије, реконструктивне хирургије и нуклеарне медицине.

Центар за дојку Клинике за онкологију Универзитетског клиничког центра Републике Српске примљен је у чланство Асоцијације центара за дојку 5. септембра 2012. године као 172. члан.

Асоцијација данас има више од 220 организационих јединица који се баве овом проблематиком.