latinica  ћирилица
10/09/2015 |  14:11 | Аутор: СРНА

ХИВ, рак, вакцине и антибиотици - "златне коке"

Фармацеутска индустрија биљежи баснословну зараду, а многи научни портали и стручњаци тврде да фармацеутски лоби не преза од стварања вјештачких вируса или зависности од лијекова. Мада званични медицински кругови одбацују такозване "теорије завјере", све чешћи су гласови који тврде да је фармацеутски лоби одавно у служби "глобалних интереса" и да тако зарађује огромне количине новца.
Лабораторија (Фото: Thinkstock) -
Лабораторија (Фото: Thinkstock)

Одвано траје расправа у медицинском свијету о томе како је настао АИДС, односно вирус ХИВ.

Званична верзија гласи да је он настао мутацијом већ постојећег вируса који је омогућио ширење са мајмуна на људе.

Ипак, у то не вјерују сви у научном свијету.

Веома често медији, али и неки научници, тврде да је вирус произведен у лабораторији /у тајном пројекту/. Као наручилац, најчешће се прозива америчка влада.

Циљ стварња тог вируса је, наводно, двоструки - смањити популацију хомосексуалаца инфилтрирањем вируса у њихове кругове, али и смањити популацију у Африци, сиромашним и неразвијеним земљама, које за свјетску економију "представљају терет".

Према неким тврдњама, болест се у САД ширила вакцином против "хепатитиса Б" 1978. године.

Фармацеутски лоби сваке године зарађује милијарде на коктелу лијекова помоћу којих се АИДС "ставља под контролу".

Неки стручњаци отворено оптужују фармацеутску индустрију, односно глобалне фармацетуске лидере, да користе вакцине да би изазвали разне болести.

Наиме, разне студије повезују вакцине са настанком болести попут аутизма и мултипле склерозе.

Злогласни нацистички доктор Менгеле испробавао је коктеле вакцина у логорима, а његови закључци, иако добијени на нехуман и неприхватљив начин, и данас се узимају као вриједни на пољу медицине.

Одавни у медицинским, али и лаичким круговима, тврде да лијек за рак постоји, али је приступ њему готово немогућ, изузев када је ријеч о повлашћеним лицима.

Наводно, у томе највећу улогу игра фармацеутски лоби који данас готово 30 одсто лијекова производи за потребе терапије у лијечењу рака, а они су веома скупи.

Бројне научне студије преиспитују дјелотворност скупих хемотерапија, које, према стручним тврдњама, тек незнатно продужују живот обољелима у више од 70 одсто случајева.

Ипак, ако је то тачно, ако лијек заиста постоји, зашто га није узео Стив Џобс и други пребогати људи који би га могли себи приуштити, питају заговорници "званичне истине".

Међу највеће манипулације фармацеутске индустрије њени критичари убрајају - антибиотике. Они спасавају животе код ослабљеног имунитета у случају тежих бактеријских инфекција.

Проблем се јавља због прекомјерног коришћења и прописивања антибиотика, од којих опет профитира фармацеутски лоби.

Као резултат, јавља се све чешћа отпорност на антибиотике, али и развој супербактерија које харају болницама.

Многи љекари признају да је све то изазвало озбиљну здравствену пријетњу, па би резултат могао бити ослабљен људски имунитет који би у будућности могао бити угрожен од некада безазлених бактеријских упала, наводе портали.