latinica  ћирилица
08/09/2015 |  11:15 | Аутор: Агенције

Нико Ковач пред смјеном

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Нико Ковач готово сигурно биће смијењен због слабих резултата у квалификацијама за првенство Европе.

Након ремија против Азербејџана (0:0) и пораза од Норвешке (2:0), пласман Хрватске на шампионат сљедеће године у Француској доведен је у питање, а скори сви домаћи медији наводе да би Ковач могао да добије отказ на састанку Извршног одбора националног савеза у сриједу.

Шпекулише се да репрезентативци нису задовољни тактиком селектора на те двије утакмице, као и да је Ковач у сукобу с најбољим хрватским фудбалером Луком Модрићем.

Такође, Ковачу су окренули леђа и навијачи. Према анкети портала "Goal.hr", чак 62 посто навијача сматра да он мора да оде с клупе државног тима.

Предсједник Фудбалског савеза Хрватске Давор Шукер поручио је на сајту те организације да ће Извршни одбор "повући праве потезе".

Послије осам одиграних утакмица у Х групи европских квалификација, Хрватска заузима треће мјесто и заостаје бод за другопласираном Норвешком, а три за водећом Италијом.

У посљедња два меча Хрватска дочекује 10. октобра Бугарску, а три дана касније гостује на Малти.