latinica  ћирилица
05/09/2015 |  09:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Ћурчић задовољан наступом дебитаната

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић изјавио је послије побједе над Јерменијом да је задовољан наступом дебитаната за које је казао да су се добро снашли.
Радован Ћурчић (ФОТО: www.soskanal.net) -
Радован Ћурчић (ФОТО: www.soskanal.net)

Он је на конференцији за новинаре послије утакмице (2:0) рекао да је за репрезентацију Србије био примаран резултат, без обзира што нема шансе да се пласира на Европско првенство.

"Приметна је била жеља да играмо напред по дубини напада и тиме сам задовољан. Сигурно да ово није малксимум који може да пружи овај тим, али пред нама је вријеме да стварамо и тим и резултате", рекао је Ћурчић.


По његовим ријечима, жеља је била да се провјере неки нови играчи и у том делу је задовољан, а, како је навео, и у наредним мечевима наставиће са том праксом.

"Очекивали смо овако организовану игру Јермена, јер они су екипа која игра дуго заједно и у првом полувремену смо имали одређене проблеме на средини терена. Успјели смо да неутралишемо и њихове шутеве са дистанце", казао је Ћурчић и додао да Јерменија није атрактиван ривал, али да посједује квалитет.

Јерменски селектор Саргис Ховсепјан изјавио је да је је Србија заслужено побиједила, а као разлог за нешто слабију игру појединих играча навео је проблеме са повредама које су имали.

"Србија је успјела да пробије нашу одбрану, иако смо у неким фазама игре пружили добру партију. Ипак, уколико се жели успјех у оваквим утакмицама треба играти квалитетно свих 90 минута, а не само у појединим деловима меча", казао је Ховсепијан, истакавши да је слаба игра у одбрани највећи проблем његове репрезентације.

У наредним квалификационим утакмицама Србија игра 8. октобра на гостујућем терену против Албаније, док Јерменија 7. септембра дочекује Данску.