latinica  ћирилица
05/09/2015 |  07:41 | Аутор: РТРС

Албански фудбалери се сликали са човјеком који је управљао дроном

Репрезентативци Албаније сликали са преије почетка квалификационе утакмице против Данске човјеком који је управљао дроном у Београду.
Фудбалери Албаније са човјеком који је управљао дроном у Београду (ФОТО: Facebook) -
Фудбалери Албаније са човјеком који је управљао дроном у Београду (ФОТО: Facebook)

На фотографији се налази неколико албанских играча заједно са човјеком који је у Албанији проглашен као "херој са дроном".

Фотографија је настала прије утакмице у главном граду Данске, пренио је Б92.

Селектор фудбачера Данске Мортен Олсен рекао је након утакмице да је згрожен фотографијом албанских фудбалера и да таквим људима није мјесто у фудбалу.

"Згрожен сам сликом коју сам видио прије меча на којој човек који је управљао дроном стоји у хотелу са албанским играчима. То није морално и морам рећи шта мислим о томе. Такође, нема никакве везе са фер-плејом. Таквом момку није мјесто ту, није заслужио", рекао је Олсен на конференцији после меча.

Данац је истакао да не разумије пресуду Суда у Лозани за коју тврди да је неправедна.

"Наравно да морамо прихватити такав потез, али га не разумијем. Не разумијем пресуду и може се рећи да је преседан. Није му мхесто овдје и нема везе са праведношћу. Мало сам збуњен што УЕФА није урадила ништа поводом овога", навео је селекор Данске.

Он је очекивао реакцију УЕФА.

"Ми смо прешли преко тог проблема, нисмо ништа чули од УЕФА и мислим да је то неспортски. Не само због нас, него и због Португала, ни они нису сигурни. Пољедњи мечеви биће изузетно занимљиви", закључио је разочарани Олсен.

Утакмица Данска - Албанија завшена је без голова. Након овог кола обје селекције имају по 11 бодова, један мање од Португала, који има и утакмицу мање.