latinica  ћирилица
26/08/2015 |  20:19 | Аутор: Агенције

Не "висите" у друштву на мобилном телефону - то нико не воли!

Ако нисте вјеровали, и службено је доказано да нико не воли кад особе користе мобилни телефон на породичним окупљањима.
Мобилни телефони - илустрација (фото: Thinkstock) -
Мобилни телефони - илустрација (фото: Thinkstock)

Најновије истраживање Пејв истраживачког центра открило је да 88 одсто испитаника вјерује да није у реду користити мобилни телефон током вечере.

Чак 94 одсто људи исто тако тврди да је коришћење телефона на састанцима неприхватљиво, а 95 одсто их каже да не би смјели телефоне користити ни у кину, док 96 одсто сматра да мобилним телефоним није мјесто ни на вјерским обредима.

Укупно 82 одсто људи мисли да коришћење телефона у друштву штетити разговору, бар у неким ситуацијама. Међутим, то и даље не спречава људе да се забављају са својим уређајима.

Чак 89 одсто испитаника тврди да су користили телефоне током недавних друштвених окупљања, најчешће како би прочитали поруку или мејл, фотографисали или послали поруку некоме.

Испитаници, а ријеч је о 3.000 одраслих особа, сматрају да је у неким ситуацијама коришћење телефона ипак оправдано.

Тако 77 одсто њих каже да је у реду користити телефон док шетате градом, 75 одсто сматра да је исто тако прихватљиво коришћење телефона у јавном превозу, док 74 одсто сматра да је потпуно оправдано забављати се телефоном док чекате у реду.

Мушкарци лакше одобравају коришћење телефона у друштвеном окружењу од жена.

Власници паметних телефона у пуно већој мјери сматрају како није ријеч о проблематичном понашању, од оних који имају старије моделе телефона. И, нимало зачуђујуће, млађи људи се мање живцирају због коришћења телефона у друштву од старијих, пише Тајм.