latinica  ћирилица
14/08/2015 |  15:16 | Аутор: ТАНЈУГ

"Серијски" младенци: вјенчали се 12 пута у 12 земаља (ВИДЕО)

Канађани Карл Фикс и Сенди Беуг срећни су у браку, али не воле рутину: од Лас Вегаса преко Фарских острва до Тимбуктуа, овај пар је досад размијенио завјете 12 пута у 12 земаља, претворивши чин уласка у брак у праву свјетску авантуру.
Карл Фикс и Сенди Беуг - вјенчање на Гренланду  (Фото:  Facebook.com/karl.fix) -
Карл Фикс и Сенди Беуг - вјенчање на Гренланду (Фото: Facebook.com/karl.fix)

Како преноси ЦБС њуз, Карл (65) и Сенди (55) одлучили су да сваке године, на другом мјесту, поново стану на луди камен.
Од 2004, када су први пут ступили у брак, вјенчали су се 12 пута у више од 12 различитих земаља у складу са тамошњим обичајима.

Своју прву свадбу организовали су у три земље: у Јужноафричкој Републици, из које Сенди води поријекло, у Њемачкој у Карловом родном мјесту и у Реџини, граду у канадској покрајини Саскачеван у ком живе.

Двије године касније, током одмора у Малију, дошли су на идеју да се поновно вјенчају. Свечаност је одржана по исламским обичајима под шатром усред субсахарске пустиње.

"Било је то фасцинантно културолошко искуство", рекла је Сенди, додајући да су тада дошли на идеју да понове своју "свадбену пустоловину". Сљедеће године, пар се обрео у Катмандуу, у Непалу гдје је још једном стао на "луди камен" овог пута у хиндуистичком ритуалу.

Услиједили су Лас Вегас, Фарска острва, Етиопија, Амазонија, а посљедњи пут су се вјенчали на палуби брода на Гренланду. Вјенчао их је капетан који им је и отпјевао традиционалну гренландску љубавну пјесму са величанственим глечером у позадини.

"Наше 13. 'срећно' вјенчање биће највјероватније у Монголији", најавио је Карл.
"Није нам намјера да се упишемо у Гинисову књигу рекорда. То није разлог зашто ово радимо. Уживамо у томе и забављамо се. Живот је кратак", закључио је Карл.