latinica  ћирилица
29/07/2015 |  14:32 | Аутор: СРНА

Предсједник Србије на отварању породилишта у Параћину

Предсједник Србије Томислав Николић и његова супруга Драгица присуствовали су данас отварању породилишта у Параћину које је обновила Фондација "Драгица Николић" уз помоћ донатора, међу којима је највећи Црвени полумјесец из Уједињених Арапских Емирата.
Отворено обновљено породилиште у Параћину - Фото: ТАНЈУГ
Отворено обновљено породилиште у ПараћинуФото: ТАНЈУГ

У обнову је уложено више од 59 милиона динара /492.000 евра/ за грађевинске радове и набавку медицинске и немедицинске опреме, па породилиште сада има антибактеријске плафоне и подове, стерилне лампе, зграда је окречена, замијењена је столарија, промијењене инсталације и уграђен лифт.

Предсједник Србије рекао је на отварању да оно што ради Фондација "Драгица Николић" у Србији доказује да све може да се уради ако има воље и да све може да се уради потпуно транспарентно и поштено, а за добробит грађана.

Николић је навео да Фондација сарађује са бројним хуманитарним организацијама и са Црвеним крстом и са Црвеним полумјесецом, истичући да је то знак да људи у свијету имају повјерење у оно што се ради у Србији.

Драгица Николић рекла је да је породилиште у Параћину прво које је потпуно реконструисано ове године, а треће до сада, те се нада да ће до краја године бити обновљено још једно.

Директор Опште болнице у Параћину Слађана Васић рекла је да се годишње у породилишту роди између 500 и 600 дјеце, а лифт који је изграђен значајно ће унаприједити услугу у болници јер се операциона сала налази на првом, а породилиште на другом спрату.

Отварању породилишта присуствовао је и државни секретар у Министарству здравља Србије Берислав Векић и припадници дипломатског кора.