latinica  ћирилица
19/07/2015 |  18:23 | Аутор: Агенције

Како "преживити" дан послије бесане ноћи? (ВИДЕО)

Послије бесане ноћи свако је нервозан, дезоријентисан и тешко да може да размишља о било чему другом, осим о кревету.
Одмор (Фото: porschelinn/Flickr.com) -
Одмор (Фото: porschelinn/Flickr.com)

Међутим, научници кажу да уз неколико једноставних трикова себи можете олакшати ситуацију, тако да нико и не примјети да вам недостаје одмор.

"New York Magazine" објавио је видео у ком објашњава шта треба, а шта не треба радити послије бесане ноћи, а неки од савјета ће вас вјероватно изненадити.

Вјероватно ћете пасти у искушење да помјерите аларм за још неколико минута, али одуприте се том пориву. Тих неколико минута вам неће помоћи да се одморите, али вам зато могу бити од користи у припремању за нови дан.

Чим устанете, односно, најкасније сат времена касније, поједите доручак, али избјегавајте шећер. Одаберите интегралне житарице и јаја.

Љубитељи кафе требало би да попију само једну шољицу ујутру, кажу стручњаци, јер би веће количине могле да могле да вам шкоде. Другу можете попити послије подне.

На путу ка послу, немојте стављати сунчане наочаре и потрудите се да барем један дио пута препјешачите, како бисте провели вријеме под природном свјетлошћу. Ако и иначе вјежбате, јутарње трчање ће вам бити од још веће користи, барем у првих неколико сати, али неки стручњаци сматрају да би требало да штедите енергију.

На почетку радног времена потрудите се да обавите што је могуће више обавеза, јер ћете тада вјероватно бити најбуднији. Како вријеме буде одмицало, ниво енергије ће опадати, па би требало да покушате да одете кући што је раније могуће.