latinica  ћирилица
01/07/2015 |  19:02 | Аутор: РТРС

Гледаност РТРС-а и у првој половини године- водећа (ВИДЕО)

У протеклих пола године највише сте гледали програм Радио- телевизије Републике Срспке , подаци су Агенције "Нилсен". Цијелокупни удио наше медијске куће у гледаности био је највећи у јуну, са чак 17, 74 одсто, док је у првих шест мјесеци гледаност програма била 15,16 одсто.
РТРС - РТВ дом - Фото: РТРС
РТРС - РТВ домФото: РТРС

Ваше највеће повјерење добио је наш Дневник у 19:30 , који је у јуну остварио рејтинг од 11, 36 одсто и удио у гледаности 30,53 одсто. И остале информативне емисије наше куће, попут Печата, Круга, Српске данас,као и специјални информативни програми посвећени терористичком наду у Зворнику остварили су високе рејтинге, потврдивши да се провјерене и правовремене информације највише гледају и слушају на Јавном сервису Републике Срспке.

ДНЕВНИК 2 био је најгледанија информативна емисији и у првих шест мјесеци.
Рејтинг Дневника у 19:30 био је 14, 09 одсто са удјелом у гледаности од 27, 82 одсто.

Да смо оправдали ваше повјерење потврђују подаци "Нилсена" о гледаности свих телевизијских садржаја, према којима је РТРС у првих 6 мјесеци имао највећи удио у гледаности, са 15, 16 одсто.

Насмијана водитељска лица, правовремене и корисне информације и прегрш интересантних прича из цијеле Српске, региона и свијета сврстали су поново Јутарњи програм у најгледанији. У јуну, удио у гледаности овог програма био је  24,61 одсто, а у првој половини године чак 28.37 одсто.

Уз ДНЕВНИК 2, информативне емисије које су током свих шест мјесеци остале неприкосновен лидер по квалитету програма, али и гледаности опет су ПЕЧАТ, КРУГ , ИНДИРЕКТНО , СРПСКА ДАНАС али и специјалне информативне емисије посвећене борби против тероризма.

Остали програмски садржаји, попут забавног, документарног , серијског и филмског у првој половини године -према повјерењу које сте нам дали, највише су вас забављали и опуштали.
Избор за Мис Републике Српске имао је рејтинг 13.84 одсто, док је разговор са Недом Украден, уз рејтинг од 11, 94 одсто, имао највећи удио у цијелокупној гледаности програма чак 47, 56 одсто. На Видовдан – сви су пратили филм "Бој на Косову".
Квалитетне документарне приче и даље су се највише гледале на нашем програму - документарац “Нато пакту сам вратио одликовања" имао је ретинг чак 10, 01 одсто.
Серијски програм и даље међу најгледанијим у региону - по рејтинзима у првих шест мјесеци издвојиле су се серије Непобедиво срце, Шешир професора Косте Вујића и Рањени орао.

Ђоковић- Надал

Спорт на РТРС је у јуну, али и у првих шест мјесеци заиста био најгледанији програмски садржај. Са удјелом у гледаности од 39,50 одсто , пренос Еуробаскета- Србија -Данска, био је најгледанији спортски садржај. Ништа мања гледаност ни код фудбалских квалификационих утакмица Португал -Србија , Данска -Србија. У директном преносу били сте и уз Ролан Гарос , посебно уз тениске мечеве Новака Ђоковића. Хвала Вам на повјерењу.