latinica  ћирилица
14/06/2015 |  08:14 | Аутор: sportske.net

Ивановић: Овакве ствари не смију да нам се дешавају

Селекција Србије је поражена на гостовању у Данској, Бранислав Ивановић је након пораза изнео своје утиске са синоћне утакмице.

"Ако желимо да причамо о фудбалским стварима, овакве ствари не смију да нам се дешавају. Знали смо и прије утакмице да Данци само из прекида и контранапада могу да нам дају гол. У првом полувремену смо дозволили ривалу да у четири наврата угрози наш гол, то је недопустиво", рекао је Ивановић.

Ко је крив, ко ће овога пута преузети одговорност?

"Искрено, сви смо на истом путу и истом послу. Селектор је заштитио играче својим изјавама, али и ми штитимо селектора колико је у нашој моћи. Унутар екипе нема турбуленција како то желе људи да створе".

"Одиграли смо добро, нарочито друго полувријеме, али то је било недовољно да се одигра на страни. Мора то много боље, са већем хтјењем, са већом концентрацијом и жељом", додао је он.

Да ли је ово лимит, може ли ова генерација српских фудбалера боље?

"Када се овако губе утакмице у континутитету самопоуздање није на добром нивоу. Лично мислим да можемо боље. Играмо доста индивидуално, морамо да више функционишемо тим, треба нам организационо бољи приступ утакмицама".

"Имамо младу екипу, мора још много времена да прође и много да се ради како бисмо овакве утакмице рутински завршавали. Статистички гледано,м имамо младу екипу, можда и играчи који су из младих селекција још увијек немају ту представу о одговорности каква је неопходна када се игра за А тим", рекао је капитен Ивановић.