latinica  ћирилица
12/06/2015 |  13:51 | Аутор: РТРС

Симпозијум психолога у Бањалуци о очувању менталног здравља након природних катастрофа (ВИДЕО)

Друштво психолога Републике Српске, Министарство здравља и социјалне заштите и Републичко-педагошки завод уз подршку Уницефа организују симпозијум на тему "Очување менталног здравља у заједници након природних катастрофа".

Симпозијум ће се одржати у понедјељак, 15. јуна 2015. године у Бањалуци.

Како је саопштено, симпозијум је једна од активности у оквиру пројекта "Јачање институционалних капацитета за пружање психосоцијалне помоћи и подршке дјеци и породици након природних катастрофа". Учесници симпозијума су професионалци из области здравствене заштите који ће говорити о релевантним аспектима очувања менталног здравља становништва у Републици Српској.

Саопштења у оквиру симпозијума биће, између осталог, усмјерена на психолоше реакције на поплаве 2014. године, специфичности пружања прве психолошке помоћи, улози и реакцијама професионалаца у здравственим установама у току и након поплава, организованом збрињавању дјеце, те психолошким посљедицама и ефектима различитих видова психолошке подршке и помоћи који су предузети у времену након поплава 2014. са посебним фокусом на дјецу као највулнерабилнију категорију становништва.

У оквиру симпозијума биће представљени и резултати пројекта, као и документарно-едукативни филм под називом "Ћутање није злато".