latinica  ћирилица
05/06/2015 |  21:34 | Аутор: Агенције

Природна крема за све типове коже

"Племићка крема" погодна је за све типове коже, јер чисти поре, сужава капиларе, умањује могућност настанка акни, брзо се упија и не масти осјетљиве зоне.
Илустрација - Фото: flickr.com
ИлустрацијаФото: flickr.com

Умјесто да новац и вријеме трошите на скупе креме за лице, направите сами помаду која ће вашу кожу учинити здравом, меком и свиленкасто њежном. Зове се "племићка крема" и погодна је за све типове коже, јер чисти поре, сужава капиларе, умањује могућност настанка акни, брзо се упија и не масти осјетљиве зоне. И што је најважније - прави се од природних састојака.

Припрема је веома једноставна: 150 грама свјеже киселе павлаке помијешајте са једним жуманцетом, додајте двије кашике сока од свјежег краставца и кашику хладно цијеђеног маслиновог уља. Сипајте 30 мл 70-процентног алкохола, све добро измијешајте и сипајте у чисту кутију. Чувајте у фрижидеру и оставите да се мало згусне.

Током припреме, прије него што сипате алкохол, можете да додате АД капи или мало етеричног уља (наранџа, јасмин, лаванда) јер подмлађује кожу. Ако је лице масно, ставите више алкохола, а сувом је потребно више павлаке и уља. Крему можете да користите дању или ноћу.