latinica  ћирилица
04/06/2015 |  16:21 | Аутор: РТРС

Талентована Данијела Вечериновић напустила такмичење!

Масимо: ,,Ово је гладијаторска игра, публика је тако одлучила и ја се морам помирити са тим!". Александру расплакао Милан Букилић!
Данијела Вечериновић напустила такмичење - Фото: РТРС
Данијела Вечериновић напустила такмичењеФото: РТРС

У понедјељак 1. јуна, у програму РТРС-а емитована је пета емисија уживо највећег регионалног пјевачког такмичења X Factor Аdria'. Такмичари су сјајним интерпретацијама одушевили публику и жири и показали колико напредују из емисије у емисију. Публика је уживала и уз специјалне госте, групу С.А.Р.С која је извела хит ''Лутка'' и Елену Ристеску, а посебне овације је изазвало изненађење вечери - видео порука свјетске музичке иконе Робија Вилијамса који је позвао публику на концертни спектакл деценије на Ушћу, 17. јуна, на коме ће у уводном дијелу наступити и финалисти X Factora Adria са eXit Factor бендом.

Другу емисију уживо на тему ''Сва лица љубави'' је пјесмом ''Умирем 100 пута дневно'' отворио Антонио Криштофић који је побрао комплименте жирија. Александра, Масимо, Жељко и Тончи су се сложили у оцјени да је наступ био снажан и убједљив.

Амел Ћурић је показао како се сјајно сналази у различитим жанровима. Извео је пјесму ''Can you love me again'' и уз сјајан сценски наступ показао да има и плесачко умијеће. Амелов ментор Масимо је имао осјећај да је на сцени свјетска звијезда.

Први наступ уживо на сцени је имала и Данијела Вечериновић која је отпјевала пјесму ''Ријека без имена'' и показала се у неком новом свјетлу. Александра Ковач је рекла да је њен вјерни фан, док је Жељков коментар био: ''Послије ове пјесме, више ме не нервираш.''

За њом је наступио бенд ''9Control'' који је, као и увијек, изазвао еуфорију међу млађом публиком. Жири је закључио да момци показују напредак из емисије у емисију и сложили се у оцјени да су били одлични.

Милан Букилић је извео нумеру ''Story of my life'' праћену занимљивом сценографијом и кореографијом са атрактивним плесачицама. Тончијев коментар је био: ''Црна Гора може да направи двије грешке. Једна је да не гласа за тебе вечерас, а друга да те не пошаље на Евровизију сљедеће године.''

Млада Магдалена Богић је још једном одушевила све када је отпјевала пјесму ''Као да ме нема ту'' коју је пратила енергична кореографија. Жири је имао ситне замјерке, али је све то пало у сјенку Магдаленине енергије и наступа који је изгледао свјетски.

Посљедњи је наступио Давид Темелков. Добио је похвале жирија за емотивно извођење пјесме ''Једина'' коју је посветио свима који су несрећни у љубави.

Иако су сви били одлични и добили комплименте жирија и овације публике, неко је морао да се нађе у ''Пјесми спаса'', а то су овог пута били Милан Букилић и Данијела Вечериновић. Милан се одлучио за пјесму ''К'о лијана'' и својом интерпретацијом расплакао своју менторку Александру чији су родитељи компоновали поменуту нумеру. Данијела је пјесмом ''Give me one reason'' показала своје пјевачко умијеће и оригиналност и добила огроман аплауз публике. Жири је гласао 2:2, али су гласови публике пресудили да такмичење напусти Данијела.

Данијела се тек вратила у такмичење, али није била незадовољна одлуком: ''Што се тиче наступа, по коментарима бих рекла да је било одлично. Жао ми је што публика није имала времена да ме упозна боље, можда би било другачије. Међутим, сви људи који су остали су добри пријатељи и прије свега талентовани, нема нетрпељивости и зато не може да ми буде криво што сам испала.''

Милан је био презадовољан што је прошао даље: ''Задовољан сам и поносан што сам други пут ''побиједио'' у пјесми спаса упркос томе што немам велику подршку публике. Ја дајем све од себе. Данијела је ишла на енергију, ја на емоцију и нисам знао шта ће на крају побиједити. Што се тиче Жељка и његовог покушаја да ме ''препадне'' када је гласао, видио сам му у погледу одушевљење и очекивао сам да на крају гласа за мене. Иначе је он мој идол и узор, заиста га обожавам, његови комплименти су ми највећа сатисфакција.''

Данијелином ментор Массиму је било жао што његов кандидат напушта такмичење, али сматра да су она и Милан подједнако добри: ''Публика је тако одлучила и ја се са тим морам помирити. Глас народа је увек узбудљив. Ово је гладијаторска игра гдје у арени на крају остане један преживјели. То су тешки ударци у емоцију и срце људи, посебно у Данијелином случају јер је имала осјећај да се вратила да остане, није ваљда продукција одлучила да се врати безвезе, али када даш народу прилику да одлучује, крећу друга правила игре.

Међутим, не мислим да је Данијела била боља од Милана, сматрам да су у истом рангу, свако у неком свом домену. Милана јако волим и држим му палчеве.''

Такмичење је све узбудљивије, а нову борбу ''гладијатора'' за титулу побједника X Factora Adria гледамо у недјељу и понедјељак од 21.00 на РТРС-у.

Све детаљније информације можете пронаћи на сајту xfactoradria.com и на званичној Facebook страници www.facebook.com/XFactorAdria