latinica  ћирилица
27/04/2015 |  14:07 | Аутор: СРНА

Комић: Помоћи опремање Центра за биомедицинска истраживања

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић посјетио је данас Медицински факултет у Фочи и са руководством разговарао о опремању Центра за биомедицинска истраживања, најавивши да ће министарство настојати да помогне опремање овог центра који ће служити за наставу докторанада.
Јасмин Комић посјетио Медицински факултет у Фочи - Фото: СРНА
Јасмин Комић посјетио Медицински факултет у ФочиФото: СРНА

"Увјерен сам да ћемо успјети да помогнемо, јер је Центар за биомедицинска истраживања веома потребан за трећи циклус студија", рекао је Комић.

Он је подсјетио да је Министартво науке и технологије Републике Српске прошле године Медицинском факултету у Фочи,  на фестивалу науке додијелило прву награду за научно-истраживачки рад.

Декан Медицинског факултета Милан Кулић истакао је да је Центар за биомедицинска истраживања једини такве врсте у Републици Српској, те да ће бити веома важан за организацију докторских студија које на овом факултету почињу од наредне академске године.

"Центар пружа могућност нашим наставницима да се баве научно-истраживачким радом, да објављују радове у еминентним међународним часописима, што је јако важно за цитираност нашег факултета. Осим тога, пружа могућност обуке наших студената који већ од основних студија могу да се баве науком", рекао је Кулић.

Он је нагласио да Медицински факултет има одличну сарадњу са Министарством науке и технологије Републике Српске које редовно учествује у суфинансирању научних пројеката и научних скупова у Фочи.

"Очекујемо помоћ, онолико колико Министарство буде могло, за завршетак опремања овог центра", додао је Кулић.

Министар науке и технологије Републике Српске посјетио је и локалну администрацију, и са начелником општине Фоча Радисавом Машићем разговарао о природним потенцијалима ове општине који пружају могућност за бављење научно-истраживачким радом.