latinica  ћирилица
10/04/2015 |  12:44 | Аутор: sportske.net

Албанци траже три бода из сусрета са Србијом

Фудбалски Савез Албаније се нада да би њихова репрезентација могла да добије три бода из меча са селекцијом Србије који је прекинут у октобру на стадиону Партизана након провокација албанских навијача са дроном.

Они су у саопштењу рекли да се надају да ће Суд за спортску арбитражу у Лозани, донијети одулку по којој ће њима бити додијељена три бода са те утакмице, позивајући се на чињеницу да је УЕФА додијелила три бода Русији на мечу који је игран у Подгорици, а који су домаћи навијачи прекинули погодивши голмана Акинфејева бакљом, а дурги пут је прекид услиједио када је дошло до сукоба играча.

"УЕФА је донијела исправну одлуку када је у питању меч између Црне Горе и Русије, али се није водилиа истим принципима када су додијељени бодови са меча Србија - Албанија, када су навијачи Србије бацали столице, пиротехнику и остале предмете на наше играче."

"Фудбалски савез се нада да ће Суд у Лозани праведно одлучити 17. априла и нашој селекцији додијелити три бода. Та три бода која би нама додијелили, ишла би у корист фудбала а не само селекције Албаније", наводи се на званичном сајту Фудбалског савеза Албаније.

Са ова три бода, којима се надају, Албанци би већ били на прагу пласмана на ЕП у Француску.

Каква ће бити нова одлука остаје да видимо 17. априла када би суд требало да одлучи.