latinica  ћирилица
31/03/2015 |  19:00 | Аутор: sportske.net

Блажевић: Са Србијом бих постао првак свијета

Нови неуспјех фудбалске репрезентације Србије у квалификацијама за Еуро 2016, овог пута у Португалу (1-2) није оставио равнодушним ни легендарног хрватског стручњака Мирослава Ћира Блажевића.

Блажевић је у изјави за лист ''Ало'' констатовао како је послије пораза тренер увијек највећи кривац, а то је у овом случају Радован Ћурчић, коме је меч у Лисабону био и први такмичарски од доласка на селекторско мјесто.

Ипак, Блажевић у томе не види било какво оправдање или олакшавајућу околност за српског селектора.

''Не познајем његов рад, знам да је кратко на челу тима, али морао је да смисли како да туче Португал, који уопште није тим пред којим противник треба да дрхти'', јасан је Блажевић.

Због тога, Ћиро не крије да би и сам радо сјео на клупу ''Орлова'' и повео национални тим Србије ка Европском првенству.

''Са том концентрацијом талента, уз моје знање и искуство, па били бисмо прваци свијета! Имате страшан тим, али га треба укомпоновати. Играчи морају да се мотивишу, а ко то боље зна од мене'', поручио је Блажевић.

Наравно, нова промјена селектора репрезентације Србије није реална у догледно вријеме, без обзира да ли ће се Србија пласирати на ЕУРО или не, јер је Радован Ћурчић доведен као дугорочно рјешење, до краја наредног квалификационог циклуса.