latinica  ћирилица
28/03/2015 |  10:59 | Аутор: ТАНЈУГ

Настасић: Спремни смо освојити три бода у Португалу

Српски фудбалер Матија Настасић поручио је данас да је екипа спремна да у Лисабону против Португала освоји три бода и потпуно се врати у трку за пласман на шампионат Европе.

"Надам се да смо спремни да урадимо оно што народ очекује од нас, али што и ми сами очекујемо. Нисмо у ситуацији да размишљамо у смеру 'ако изгубимо'. Идемо на побједу и учинићемо све да се из Лисабона вратимо са три бода", рекао је Настасић српским извјештачима у Португалу.

Према његовим ријечима екипа никако не би смјела да направи грешку и сву пажњу усмјери на Кристијана Роналда.

"Опасно би било да само мислимо о Роналду, он се издваја јер је најбољи на свијету, али никако не смијемо да запоставимо остале. Са свих страни пријети опасност", истакао је Настасић.

Штопер њемачког бундеслигаша Шалкеа додао је да је екипа сјајно радила у Старој Пазови и да му се чини да је атмосфера боља него приликом неких претходних окупљања.

Такође, додао је да лично има знатно више самопуздања,него јесенас кад је био ван тима Манчестер ситија.

"За сваког играча је најбитније да игра, мислим да сам направио прави потез одласком у Шалке. Имам више самопоуздања и утакмица у ногама, што је много битно и осјећам да сам спремнији", закључио је Настасић.

Утакмица И групе квалификација за првенство Европе између Португалије и Србије игра се сутра од 20 часова и 45 минута.