latinica  ћирилица
27/03/2015 |  11:01 | Аутор: РТРС

Баждаревић остао без јакне на путу за Андору, тешкоће у комуникацији

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине имала је "ситних" неугодности на путу до Андоре, гдје ће одиграти утакмицу петог кола квалификација за Еуро 2016.

Наиме, селектор Мехмед Баждаревић је изгубио јакну, аутобус је једва упалио у Барселони, а проблема има с мобилним оператерима, пренио је Мондо.

Фудбалери Босне и Херцеговине у петак увече од 18.30 часова одрадиће посљедњи тренинг на Националном стадиону у Андори уочи утакмице петог кола квалификација за ЕУРО 2016 против домаће селекције.

Атмосфера у "змајевима" од јучерашњег доласка у једну од најмањих европских држава је на завидном нивоу, али и са осјетном дозом опреза, па и респекта наспрам објективно слабијег противника.

Селектор Мехмед Баждаревић који ће у суботу дебитовати на клупи БиХ не жели ништа препустити случају, те од играча тражи максимум озбиљности у походу на прву побједу у квалификацијама за Европско првенство 2016. Иако се још није изјаснио о саставу и формацији у којој ће БиХ наступити извјесно је да ће то бити с два нападача и апсолутно офанзивно од првог минута суботњег сусрета.

Но, оно што је претходило утакмици наводи на опрез, барем психолошки. Колико је селектор посвећен утакмици и константно размишља само о дуелу с Андором иде у прилог и чињеница да се на аеродрому у Барселону појавио "само" у одјелу. Током путовања из Сарајева изгубио је јакну, али како и сам каже "свако зло у томе, нека се заврши с три бода на конту БиХ".

Ситне недаће експедиције БиХ ту нису завршиле. Аутобус који је с аеродрома у Барселону требао превести национални тим БиХ до 180 километара удаљене Андоре "једва је упалио". Возач је тек из деветог пута успио упалити аутобус.

Међутим, и по преласку границе Шпаније и уласку у Андору настале су ситне недаће или како у препознатљивом босанском духу шале многи рекоше "телекомуникацијски колапс".

Наиме, ниједан од оператера БиХ не ради на територији под контролом мреже у Андори, те су мобилни телефони из БиХ ван употребе па је "вајбер" главно средство комуникације, не због у БиХ популарно званог "кокузлука".

Утакмица квалификација Групе Б за Еуро 2016 између Андоре и БиХ игра се у суботу с почетком у 20.45 часова. Након четири одиграна сусрета БиХ има свега два бода и мора побиједити како би остала у трци барем за пласман у бараж, док је Андора без бодова.