latinica  ћирилица
19/03/2015 |  16:30 | Аутор: СРНА

Латиновић: Добровољно давање крви важан сегмент здравственог система

Континуирано и организовано добровољно давање крви изузетно је важан сегмент здравственог система, јер се тиме обезбјеђује стално снабдијевање здравствених установа и болесника безбједном крвљу, рекао је данас помоћник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Милан Латиновић.
Бањалука: Студенти медицине дали крв - Фото: СРНА
Бањалука: Студенти медицине дали крвФото: СРНА

Латиновић је изразио задовољство због тога што су студенти Медицинског факултета у Бањалуци данас добровољно дали крв у Заводу за трансфузијску медицину Српске, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

"Надамо се да ће им се придружити и колеге са других факултета да би заједно и континуирано ширили свијест о важности добровољног давалаштва", рекао је Латиновић, који је са продеканом за научноистраживачки рад Медицинског факултета Радославом Гајанином пружио подршку овој акцији у организацији Савеза студената и Катедре за физиологију Медицинског факултета.

Директор Завода за трансфузијску медицину Републике Српске Гордана Гузијан изјавила је да је ово прва заједничка акција давања крви Савеза студената и Катедре за физиологију Медицинског факултета.

"Увијек смо захвални кад видимо да млади људи на овај начин исказују хуманост. Надамо се да ће данашња акција мотивисати и друге грађане да дођу у Завод да добровољно дају крв", рекла је Гузијан.

Предсједник Савеза студената Медицинског факултета у Бањалуци Радомир Јеркић захвалио је за данашњу подршку представника Министарства здравља и социјалне заштите и Медицинског факултета, те најавио провођење сличних акција и у наредном периоду.