latinica  ћирилица
15/11/2014 |  07:55 | Аутор: Агенције

Адвокат: Размислићу о оставци

Селектор фудбалске репрезентације Србије Дик Адвокат рекао је да ће размислити о оставци послије вецерашњег пораза од Данске у квалификацијама за Европско првенство.

"Ово је прва ужасна утакмица од када сам ја селектор. Ако неко треба да се криви, онда сам то ја. Да, размислићу о оставци и свом даљем статусу. Преузео сам посао јер сам мислио да имамо тим који може да се квалификује, али неколико мјесеци касније сви смо под огромним притиском. Фер је и коректно да сједнем и разговарам са челницима Савеза", рекао је Адвокат новинарима послије утакмице.

Србија је у утакмици одиграној на стадиону Партизана без присуства публике, са 1:3 изгубила од Данске и тако умањила шансе за пласман на Европско првенство.

Тим Србије из три утакмице има један бод, шест мање од Данске, пет од Португала, а испред је још и селекција Албаније.

"Све је почело на утакмици са Албанијом и сада се само рефлектује, очигледно је превелики притисак на играчима. Ово је катастрофалан почетак квалификација", оценио је Адвокат.

"Орлови" су од четвртог минута водили са 1:0, али су одмах потом драстично пали у игри, те су Данци до краја утакмице превладали.

"Упркос вођству и доброј прилици одмах потом, послије тога је на терену постојала само једна екипа. Били смо далеко од гола, од прилика. Нисмо дјеловали као екипа. Било је много притиска и проблема, све је почело послије утакмице са Албанијом", казао је Адвокат.

Селектор Србије је додао да, поред Александра Коларова, његов клупски саиграч из Манчестер Ситија, Матија Настасић такође због повреде није могао да наступи против Данске.

Србија ће у наредном колу Групе И гостовати у Португалу а та утакмица је на програму марта наредне године.

Остаје нам да видимо да ли ће "Орлове" против Роналда и дружине са клупе водити Дик Адвокат или в.д. селектора који ће обављати ту дужност до почетка наредних квалификација.