latinica  ћирилица
13/11/2014 |  07:07 | Аутор: Б92

"Шта је било, било је, слиједи Данска"

Репрезентативац Србије Здравко Кузмановић рекао је у у сриједу да он и саиграчи морају да се сконцентришу искључиво на предстојећу утакмицу против Данске.
Репрезентација Србије - Фото: AFP
Репрезентација СрбијеФото: AFP

"Оно што је било, прошло је и остало иза нас, треба да се концентришемо на Данску. Много је битна утакмица у петак, потребна су нам три бода. Селекција Данске има своје квалитете, али ми увијек идемо на освајање три бода, посебно у овако тешком тренутку. Јер, ако желимо да идемо на европско првенство прва обавеза је да побиједимо Данце у Београду", рекао је Кузмановић.

Слично размишља и Душко Тошић, наводећи да је било довољно прича о прекинутој утакмици са Албанијом и казни УЕФА.

"Сада, на два дана до утакмице против Данске, треба њој да се окренемо. Ово нам је најбитнија утакмица. Судбина генерације, практично, стаје у тих 90 минута и због тога не треба да се мисли о Албанији или Јерменији. А послије утакмице са Данцима имаћемо четири мјесеца за причу. У глави смо сви спремни за побједу, анализираћемо Данце, свакако да су јака репрезентација, али не толико да би нас побиједили у Београду", рекао је Тошић.

Ненад Томовић признао је да је разочаран одлуком УЕФА везаном за прекинути меч против Албаније, али подвлачи да све то мора сада да оде у други план.

"Албанију морамо да заборавимо и припремамо се за утакмицу која нас очекује. Жељели смо само да играмо фудбал, надали се да ће одлука да буде другачија, али шта је, ту је. Надамо се и вјерујемо у побједу. Стално смо у неким ситуацијама да морамо да побјеђујемо, у цијелој причи очекујем да коначно проради наш познати српски инат. Свјесни смо ситуације у којој се налазимо и искрено желимо да покажемо како ова генерација заслужује већи успјех него што је то до сада остварила", закључио је Томовић.

Посљедњи званични тренинг пред меч са Данском најбољи српски фудбалери имаће на стадиону Партизана у четвртак од 16.30 сати.

Репрезентација Србије ће дан касније дочекати селекцију Данске на стадиону Партизана, а утакмица која ће почети у 20.45 сати играће се без публике због казне УЕФА након прекида меча са Албанијом.