latinica  ћирилица
12/11/2014 |  14:30 | Аутор: Б92

Стојковић има проблема са хематомом на нози

Голман фудбалске репрезентације Србије Владимир Стојковић има проблема са повредом десне ноге, али би требало да буде спреман до петка, када "орлови" играју квалификациони меч са Данском у Београду.

Током тренинга репрезентативаца голман Макабија из Хаифе више пута се хватао за ногу. Вјежбао је одвојено од других чувара мрежа. Међутим, како је сам рекао, вјерује да ће бити спреман за један од најважнијих дуела.

"Добио сам ударац и појавио се хематом на нози, али се то дешава послије скоро сваког меча. Ништа није страшно. За утакмицу против Данске сигурно ћу бити спреман. Што се тиче утакмице, знамо да нам неће бити лако, али смо навикли да идемо тежим путем. Ако их побиједимо, поново ћемо се укључити у борбу за одлазак на Европско првенство у Француској", казао је Стојковић.

Ако он не буде могао да игра, шансу ће добити Жељко Бркић или млади Предраг Рајковић. То би могло да представља проблем за селектора Дика Адвоката, јер Бркић не брани за Удинезе, а Рајковић је млад и питање је како би издржао притисак. Холанђанин неће моћи рачунати на Александра Коларова, Душана Басту и Александра Игњовског. Међутим, Адвокат вјерује да ће се "орлови" пласирати на Евро.

"Имам добар осјећај да ће се Србија квалификовати за завршни турнир у Француској. То је наша највећа жеља и на томе истрајно радимо. Трудим се да у национални тим позовем све оне фудбалере који могу да побољшају нашу игру. Зато сам позвао Данка Лазовића", рекао је Адвокат.