latinica  ћирилица
12/11/2014 |  11:15 | Аутор: novosti.rs

ФСС упутио жалбу УЕФА на казну из меча са Албанијом

Предсједник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић рекао је да је послата жалба Европској фудбалској унији (УЕФА) на казну од минус три бода због прекида утакмице са Албанијом, али и да је због свега побједа против Данске императив.

"Против Јерменије смо освојили бод, али увјерен сам да ће та селекција кад буде комплетна многима помрсити рачуне. Послије тога је дошла утакмица с Албанијом, ситуација која је диктирана изнутра и споља, и нашли смо се у великом проблему. Жалба је упућена вишем органу УЕФА, покушаћемо да оборимо одлуку која је донесена и дођемо до бољег рјешења", изјавио је Караџић на Скупштини Фудбалског савеза Региона западне Србије и упозорио да "и са тим минусом морамо да рачунамо".

"Морамо све да учинимо да против Данске освојимо три бода и на табели са четири бода стигнемо Данску и Албанију", нагласио је Караџић.

Послије казне за прекид меча са Албанијом и образложења које је стигло из Швајцарске, тим правних стручњака срочио је жалбу нашег Савеза и она је у уторак електронском поштом отишла у Нион.

"Детаљи нису за јавност. У тој жалби имамо неке аргументе за које вјерујемо да могу да баце ново свјетло на догађаје од 14. октобра. Тек половином децембра ће Комисија за жалбе донијети коначни суд", каже генерални секретар ФСС Зоран Лаковић.

Утакмица И групе квалификација за првенство Европе између Србије и Данске игра се у петак од 20.45 часова на стадиону Партизана, без присуства гледалаца.