latinica  ћирилица
15/10/2014 |  11:32 | Аутор: РТРС

УЕФА не жури са одлуком

Европска фудбалска унија (УЕФА) неће журити са пресудом о одговорнима за прекид дуела Србије и Албаније, речено је за Б92 из Ниона.
Хватање албанске заставе - Фото: REUTERS
Хватање албанске заставеФото: REUTERS

Иако је било говора да ће УЕФА по хитном поступку ријешити овај инцидент у квалификацијама за ЕУРО, ипак ће се све одвојати по уобичајеној постепеној процедури.

Представници УЕФА су у уторак увече разговарали са представницима оба савеза, а у току сриједе ће да скупља извјештаје о инциденту на стадиону Партизана. Из УЕФА нису могли да потврде када може да се очекује званична одлука.

Тек након што се процијене сви аспекти догађаја УЕФА ће донијети одлуку да ли ће покренути дисциплински поступак против Србије и евентуално Албаније.

Фудбалски савез Србије (ФСС) је најавио да ће се о инциденту огласити у току дана. Делегат меча Хери Бин из Холандије је након утакмице саопштио да ће он и специјални посматрач за безбједност послати извјештаје УЕФА, а да је одлука на Дисциплинској комисији.

Меч на стадиону Партизана прекинута је након скандалозне провокације албанских навијача, због општег метежа на терену и туче која је услиједила.

Више о самом инциденту прочитајте овдјеа сазнајте и ко су људи на спорној застави. Капитен Србије Бранислав Ивановић је након меча испред саиграча саопштио да су они хтјели да играју, али да су Албанци одбили.

Дрон који је носио поменуту заставу су након меча наводно крили играчи Албаније у свлачионици, мада се на сликама јасно види да га за собом вуче један од навијача који је утрчао на терен, а међу којима је био и Иван Богданов.

Капитен Албаније Љорик Цана је након меча рекао да су његови саиграчи и он нападнути, али да је Ивановић био за примјер. Беким Баљај, који је напао Стефана Митровића због заставе, рекао је да би то свако урадио.

Албански репрезентативци су током ноћи дочекани као хероји у Тирани, а током вечери су славили и Албанци славили и на улицама Приштине.