latinica  ћирилица
10/10/2014 |  18:18 | Аутор: sportske.net

Ивановић: Спреман сам за Јерменију

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић изјавио је пред данашњи тренинг да се опоравио од повреде задобијене у дуелу са Арсеналом и да потпуно спреман улази у сутрашњи меч.

Само 24 часа остало је до почетка прве квалификационе утакмице репрезентације Србије за одлазак на ЕУРО 2016. а синоћ је навијаче Србије забринула вијест о повреди капитена Бранислава Ивановића.

Један од најискуснијих у националном тиму Србије појавио се на данашњој конференцији за медије пред тренинг на "Републичком стадиону" у Јеревану и објаснио о чему се заправо радило.

"У претходној утакмици, против Арсенала, добио сам ударац. Само сам први тренинг на припремама репрезентације радио лакше него обично" објаснио је Ивановић и додао,

"Опоравио сам се и потпуно спреман чекам меч против репрезентације Јерменије. Није било никаквих захтјева из мог клуба да напустим припреме јер нема потребе за тим" истакао је капитен "орлова".

То значи да ће Дик Адвокат моћи да рачуна на десног бека Челзија који ће се свакако наћи у стартној постави за сутрашњи меч са Јерменијом.

"Познато је да се први меч у сваком такмичењу игра у малом грчу, мада сада већ имамо довољно искуства да се носимо са тим. Веома, веома важна утакмица, можда чак кључна за наш успјех у квалификацијама" објаснио је Ивановић.

Дефанзивац Челзија одао је признање селекцији Јерменије коју јако поштује али је истакао да вјерује у квалитет свог тима.

"Јерменија има добру репрезентацију. Истина је, недостаје им неколико битних играча... Али, тим Јерменије који почне меч урадиће све да обрадује навијаче. Надам се, ипак, да ћемо ми показати зрелост и на најбољи начин одговорити тренутку у коме се налазимо" закључио је Ивановић.

Утакмица Јерменија - Србија игра се у суботу од 18 часова по средњеевропском времену уз директан пренос на РТРС.