latinica  ћирилица
07/09/2014 |  08:05 | Аутор: РТРС

Србија-Француска, директан пренос на РТРС

Фудбалска репрезентација Србије састаће се вечерас на стадиону Партизана у пријатељском мечу са Француском.

Утакмица ће се одиграти са почетком у 20.45, а дирекан пренос на РТРС почиње у 20.35.

Наш портал ће такође преносити овај сусрет за читаоце са подручја Босне и Херцеговине, а моћи ће се пратити и путем мобилних апликација РТРС.

Андроид апликацију РТРС можете преузети ОВДЈЕ.

"Орловима" ће овај сусрет послужити као увод у предстојеће квалификације за Евопско првенство 2016. у Француској.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Дик Адвокат рекао је да ће пријатељска утакмица с Француском показати шта је потребно да његова екипа поправи пред почетак квалификација за Европско првенство.

"Играћемо против веома, веома јаког тима и то је добро за нас због будућности. Видјећемо шта нам је потребно и неопходно пред почетак квалификација за Европско првенство", рекао је Адвокат на јучерашњој прес конференцији за новинаре а пренио РТС.

"Француска је топ екипа и биће занимљиво шта ћемо моћи да урадимо с овим младим тимом и шта ћемо добити од те утакмице", казао је Адвокат.

Он је рекао да се не плаши противника, иако се ради о јакој екипи, јер би то била лоша порука његовим играчима. 

Упитан да ли је за четири дана рада с репрезентативцима стекао утисак о тиму, Адвокат је рекао да ће више знати послије утакмице с Француском.

"Тешко је рећи, имаћу много бољи утисак послије утакмице. Имам одређена очекивања и видјећемо шта ће урадити на утакмици. Надам се да ће играчи урадити све што се од њих очекује", рекао је нови селектор "Орлова".

Адвокат је казао да очекује да Србија у сусрету с Француском покаже да је тим.

"Претходни селектор је урадио праву ствар јер је позивао младе играче тако да сада имамо микс младих и искуснијих фудбалера. Није битно 11 играча који изађу на терен, већ тим, комплетан колектив", додао је Адвокат.

Селектор Србије је додао да је већ одлучио ко ће почети сусрет с Француском, али није желио да саопшти тим јер још није рекао ни играчима.

Селектор Француске Дидије Дешам рекао је на истој конференцији како селекција Србије има опасан тим и како ће ова пријатељка уакмица помоћи његовој екипи у припремама за Еуро.

"Србија се није квалификовала на Светско првенство, али има много одличних играча који наступају у најјачим европским лигама. Добро је што ћемо играти против тако опасног тима, како бисмо се што боље спремили за Европско првенство. Надам се да ће Србија бити за две године у Француској", рекао је Дешам.