latinica  ћирилица
06/09/2014 |  20:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Дешам: Србија је заслужила да игра на СП у Бразилу

Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешам рекао данас да је Србија заслужила да игра на Мундијалу у Бразилу и додао да се нада да ће тим Дика Адвоката исправити ту грешку и пласирати се на Европско првенство, које се 2016. године организује у његовој земљи.
Дидије Дешам - Фото: Getty Images
Дидије ДешамФото: Getty Images

"Србија има веома добар тим, доста фудбалера игра у Премијер лиги, која је најјача лига на свијету. Мислим да је могла да се квалификује у Бразил, сада су промијенили селектора и надам се да ћемо вас видјети у Француској", рекао је Дешам на конференцији за медије на стадиону Партизана.

Он је истакао да ће за утакмицу против Србије направити доста измјена у односу на пријатељски меч против Шпаније, који су "триколори" добили са 1:0.
"Биће то различит састав у односу на меч против Шпаније, прошло је неколико дана од те утакмице и не желим да умарам играче. Хоћу да их све видим на дјелу, што не значи да ћемо играти са другим тимом. Циљ нам је да будемо први у групи и да квалификације завршимо са свим побједама", додао је Дешам.

Капитен и голман репрезентације Француске Уго Љорис верује да ће његов тим остварити побједу, иако га очекује тежак меч у Београду.
"Мотивисани смо исто као против Шпаније, та побједа нам је дала крила. У Београду нас очекује врућа атмосфера, Србија има добар тим, знам да имају доста фудбалера који играју у Енглеској и Италији. Сигурно желе да се искупе што нису играли на Свјетском првенству и са новим селектором остваре успјех", рекао је Љорис.

Утакмица између Србије и Француске игра се сутра од 20.45 на стадиону Партизана.