latinica  ћирилица
СПОРТСКИ ДОДАТАК | 27/03/2013 | 14:36

Спасојевић: Одлука о Ф4 у наредним данима

Предсједник кошаркашког клуба Игокеа Борис Спасојевић рекао је да ће одлука о отказивању фајнал-фора Јадранске лиге у Лакташима бити донијета у наредним данима.

"Писмо тренера Драгана Бајића је сасвим очекивана реакција и ми у клубу га подржавамо у потпуности. Одлука о отказивању завршнице такмичења ће бити донијета у наредном периоду, али ми у клубу се слажемо да га свакако треба отказати", рекао је Спасојевић.

Тренер Игокее Драган Бајић у уторак је послао писмо управи клуба од које тражи да се откаже домаћинство, јер челници Јадранске лиге нису на вријеме обавијестили тај клуб како може да заигра у Евролиги.

Спасојевић је казао да не види разлог због ког су челници регионалне лиге промијенили правило да првак из регуларног дијела не игра у најелитнијем европском клупском такмичењу.

"Заиста ми није јасно зашто су на почетку сезоне обећали да ће првак регуларног дијела такмичења играти у Евролиги, а потом промијенили ту одлуку. То није коректно", закључио је Спасојевић.

Према одлуци Јадранске лиге у Евролигу наредне сезоне ће се пласирати финалисти фајнал-фора, док ће у квалификацијама играти екипа поражена у полуфиналу, која је била боље рангирана у регуларном дијелу такмичења.

У полуфиналу регионалног такмичења састаће се Игокеа и Партизан мт:с, односно Црвена звезда Телеком и Раднички из Крагујевца.

Завршни турнир АБА лиге требало би да се одржи од 25. до 27. априла у Лакташима.